Inspiration

26 timmar i Stockholm

15 februari, 2018

Det blev verkligen en snabbvisit den här gången men desto mer intensiv. Målet var Antikmässan med Antik & Auktion och vernissagen som alltid äger rum på onsdagskvällen. Blev en snabbtur i gångarna tillsammans med Nate och hos À la carte Antik fick jag korn på ett fint tyg som hade passat perfekt att klä om matsalsstolarna med. Tyvärr var det redan sålt – vilken besvikelse! Har så himla svårt att hitta tyg till just dessa stolar. Får inte vara för ljust, måste har rätt färger, ska helst vara vintage, slittåligt osv…

Idag vaknade jag sent och efter en lång frukost och ett OS-guld började jag min vandring mot Waldemarsudde och utställningen om Sigrid Hjertén. När jag passerade Nordisk Museet tog jag en chansning och gick in i deras butik för att efterlysa en poster jag har varit på jakt efter länge, nämligen affischen till utställningen om Socker (som för övrigt är en av de finaste utställningarna jag varit på). Dumt nog köpte jag inte postern när jag såg utställningen och har sedan dess grämt mig lite. Eftersom jag inte kunnat hitta den i deras webshop hade jag inga hög förväntningar med mitt besök men jo, den fantastiska tjejen i kassan letade upp ett exemplar på lagret till mig. LYCKA! Älskar verkligen den typen av service. Kommer vara så himla fin på tavelväggen jag planerar i ”matrummet” i kolonin.

sigrid-hjerten

Sedan fortsatte jag promenaden ut mot Waldemarsudde och den nya favoriten Sigrid Hjertén. I tider när var och vartannat inredningskonto på Instagram går i grå/beigeskala är det extra härligt att se stora färgsprakande målningar fylla hela rum. Hjärnan sätter igång på högvarv och jag påminns än en gång om hur viktigt det är att ta sig tid att inspireras bortom sociala medier, ”in real life” av svunna storheter.

sigrid-hjerten-Lucymedpals

Favoriten ”Lucy med päls och röd hatt”, 1915

Vandrade tillbaka till stan och innan jag begav mig mot tåget tog jag en sväng in om Malmstensbutiken och suktade lite efter den här oljelampan (som så många gånger förr). Till bordet på uteplatsen sena sommarkvällar.

Koholmen fotogenlampa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply