DIY

Årets första saft!

24 maj, 2018

rabarber-saft-etikettAlltså denna hetta, underbart! Det tycker tyvärr inte Elvis, han ligger just nu helt utslagen efter vår korta lunchprommenad till närmsta falafelställe. Själv drömmer jag om helgens rabarbersaft (och årets första!) i växhuset. Gjorde det enklaste receptet, till och med utan citron då jag inte orkade gå och handla. Peddi infomerade mig om att hållbarheten förmodligen blev sämre utan citron men jag slängde in en flaska i frysen så det löser sig nog.

 

HÄR ÄR RECEPTET:

1,5 liter vatten i en kastrull

Mycket rabarber, men vattnet måste ju få plats.

 Typ 3 dl strösocker

1 st citron, saften (fast jag hade som sagt inegn och det gick fint ändå.

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten cirka 15 minuter. Sila bort rabarberresterna. Koka sedan upp spadet med strösocker och ev citron. Låt svalna och häll upp i fina (gärna gamla tvättade) flaskor. Njut!

 

Jag som aldrig tyckt om att laga mat njuter helt plötsligt av att stå och hacka rabarber i kolonin. Möjligen har det att göra med att köket på Liljegången är betydlig större än det i lägenheten. I helgen kryddades dessutom min köksstund med Harry och Megans bröllop. Jisses vad vackert! Längtar till nästa helg då min bästa vän gifter sig i vackra Öved, kommer bli fantastiskt!

rabarber-saft-etikett-2Etikett är alltid ett måste, roligaste biten ju!

rabarber-saft-myntaProvsmakningen skedde sedan som sagt i det ”nyrenoverade” växhuset. Tryckte ner lite mynta, både för smaken men framförallt för ögat.

Sommar alltså, vilken grej.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply