Mat

En matig lördag

27 maj, 2018

I fredags anlände Helena äntligen till Liljegången och efter en ganska kort kväll på stan (lite trist i Ystad en fredagkväll måste jag säga) vaknade vi någorlunda pigga och fräscha på lördagen. Solen stekte så frukost på uteplatsen var ett måste.

Det blev turkisk youghurt med granola, rabarbersylt och jordgubbar. Och kaffe såklart. Tyvärr inga jordgubbar från kolonin, dom lyser med sin frånvaro. Högst osäket om det kommer några överhuvudtaget faktiskt.

Sen knallade vi ner hit, till Ystad beach. Blåsigt som tusan men väldigt varmt. Badade två gånger i det enligt grannen 18 gradiga vattnet.

Hade med oss lunch och kaffe i den här fina picknickväskan som jag hittade på Östregårds Antik och loppmarknad när jag bodde i Växjö. Funkar än.

När vi kom hem gjorde vi sangria på cava, apelsin, citron. lime, mynta och jordgubbar.

Och välkomnade Helena nr 2. Anställde henne genast att sköta grillen vilket hon gjorde med stil.

Körde lite medelhavs/mexikanskt tema på hela tillställningen. Guacamole, mangosalas och vattenmelon.

och grillad sparris, champinjoner och halloumi.

Grillade senare även grillbilar, ni vet som godiset fast större. Tydligen årets nyhet, inte alls gott.

Helena S fixade vitlöksbröd av surdegslimpa, smör och vitlök. Perfekt som hamburgarbröd.

Pynt är viktigt för rätta känslan. Eller det är iallafall kul att fixa…

Trädgården visade sig (som vanligt) från sin bästa sida. Det känns så sjukt lyxigt att redan i slutet av maj få uppleva sådana här sommarkvällar. När man sitter ute tills myggen börjar äta upp en och somnar alldeles varm om kinderna.

No Comments

Leave a Reply