Drömmar

En plats för storslagna drömmar

1 januari, 2018

Höstanemoner

2017 var året då jag äntligen gjorde slag i saken. Jag köpte min första alldeles egna kolonilott på Östra Sommarstadens koloniområde i Ystad. En plats för nakna fötter, långsamma dagar och storslagna drömmar. En plats för midsommar, grillkvällar och kräftskivor. En plats för familj, vänner, hundar och barn. Min plats.

Höstanemoner-nära

Nu börjar snart en ny säsong och både stora och små projekt ligger och gror i mina tankar. Det största kommer förmodligen bli att måla om hela stugan på utsidan. Jag tål inte den gula färgen i kombination med bruna (!) knutar. Det måste bort. Just nu lutar det åt en mörkgrå nyans med vita knutar som jag sett på en badhytt nere vid stranden. Ett hett tips när man ska måla om sin stuga är faktiskt att ta en sväng ner om strandpromenaden i Sandskogen och kolla in alla badhytter, väldens bästa färgkarta!

Nästa projekt blir grönsakslandet. En snabb tillbakablick på förra årets odling och man inser snabbt att det behövs lite mer planering. Hallå, 300 rädisplantor någon?! Nä, i år vill jag ha grönkål, nypotatis, sparris, morötter, tomater och zuccini. Och fler jordgubbar såklart!

Och växthuset. Ser så mycket framemot att inreda det nu när Adam har lagt ett superfint golv. Kommer bli riktigt mysigt!

Sen drömmer jag om rosor och dahlior.

I överflöd.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply