Inspiration

Fem mil i Paris

14 mars, 2018

Ja, kroppen blev lite smått förstörd av all hård asfalt men herre jisses vilken fina känsla jag hade i magen. Paris, min favoritplats i världen. Tillsammans med Liljegången förstås.

montmatreÄven om jag vid det här laget har många favoritområden i Paris så tror jag att Montmartre är nummer ett. Utsikten från Sacré Coeur är fantastisk och tar man de något dolda, branta trapporna på vänster sida slipper man de värsta turistströmmarna.

montmatre-2Hittade de här små människorna. Fin kontrast mot de ljusa fasaderna.

trädgårdsbänkPå lördagen styrde jag kosan mot antikmarknaden på Boulevard Beaumarchais som går mellan 4:e och 11:earrondissement. Där hittade en soffa till kolonin som tyvärr inte fick plats i handbagaget.

poster-man-parisNågot som däremot fick plats är affischen på väggen här, den rosa där det står ”Viva la mamma”. Kärlek vi första ögonkastet, både till affischen och säljaren. Han står förmodligen där varje helg och bläddrar bland affischerna samtidigt som han berättar från vilken opera/teater de kommer från. Älskar att handla inredning såhär, där inte bara själva saken är viktig utan även historien kring var jag köpte den och av vem.

cafe-autobusGick förresten förbi den här baren på väg till Canal Saint-Martin. Ser inte mycket ut för världen men har ett så himla härligt minne härifrån när jag och Peddi var i Paris tillsammans för ett par år sedan.

En sen vårkväll gick vi förbi här och den var full av människor både inne och utanför. Vi gick in och beställde vars ett glas vin och den äldre mannen i baren satte fram två glas och en flaska och bara gick. Vi fick alltså hälla upp själva för han hade minsann annat att göra. Paris alltså <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply