Inspiratörer

Fint just nu – ett skepp kommer lastat!

5 februari, 2018

antikviteter-loppis

Köpte det här fina piratskeppet förra våren hos Leni Ehnbom Antikhandel i Malmö. En föregångare till den numera klassiska Ängvasen av Klong kanske? Fint som snus är det i alla fall och jag tror bestämt att det ska få flytta ut till Liljegången den här våren.

midis

Färg, färg och mera färg. En av mina favoritbloggar är Midis. Började följa denna färgklick till inspiratör i början på 2017 och nu i februari njuter jag alldeles extra av inlägg som det här och det här. Gör det ju inte sämre att hon är galet trevlig in real life också.

Sigrid Hjertén. Blommor i blått, 1934. Foto: Hossein Sehatlou / Göteborgs konstmuseum

Och på tal om färgstarka personer. Satte mig äntligen ner och såg första delen av Konsthistorier på SVT Play som handlar om en av mina absolut favoritillustratörer Liselotte Watkins och konstnären Sigrid Hjertén. Blev väldigt sugen på att måla lite mer abstrakt och kanske större. Finns ju plats i kolonin…

Skulle även gärna vilja se utställningen om Sigrid Hjerten som öppnar på Waldermarsudde den 10 februari. Kanske hinner jag nästa vecka när jag är på snabbvisit i Stockholm för att besöka Antikmässan med Antik & Aukion. Hoppas!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply