Loppis och auktioner

Fyndigt värre!

17 maj, 2018

Vecka började med två rejäla fynd. Det ena så bra att jag förmodligen inte kommer att fynda igen på en loppis på sådär 10 år. Sen är ju fynd väldigt subjektivt, ett fynd för mig är förmodligen skräp för någon annan.

hornskapJag har länge tänkt att jag vill ha ett hörnskåp i matrummet, ett ställe att stuva undan dukar, vaser och lite annat skrafs. De öppna hyllorna känns snabbt väldigt stokiga om man ställer upp för mycket. Där vill jag egentligen bara helst ha böcker, den bästa inredningen.

I måndags, när jag sladdade in på Haraldssons Auktioner hittade jag det här fina. Budade snabbt som attan då det gick ut bara ett par timmar senare. Och jag vann! Tänker ta bort den rosa tapeten, passar inte riktigt med övrig inredning i rummet. Kanske byter ut knopparna också, om jag hittar några fina gamla. Skåpet kostade 174 kr ink avgifter. Som hittat.

grytunderlagg-svenkttennPå tisdagen var det dags för nästa fynd. Gick förbi min favoritloppis, Loppis Lounge på Djäknegatan, och hittade nästan omedelbart det här fina grytunderlägget på en hylla. Tyckte jag kände igen det och googlade lite snabbt. Jovisst, Svenskt Tenn av Estrid Ericson. Tydligen var det från början avsett som dörrdekoration för att skydda hemmet från allt ont. ”Bless this house oh Lord we pray, make it safe by night and day”. Betalade 20 kr. Förmodligen hade säljaren ingen aning om vad det var.

Det slår mig återigen hur mycket fina gamla saker det finns och ändå envisas vi med att köpa nytt.

Det håller inte.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply