Trädgården

Godmorgon från trädgården

1 maj, 2018

Vi kom till kolonin sent igårkväll efter tradionsenligt valborgfirande hos morfar. Tror ingen tradion hållit sålänge som den, grill i hans loggia den 30 mars. Kallt men mysigt.

Det var alltså kolsvart när vi anlände vilket gjorde att jag inte kunde se vad som hänt i trädgården sen sist. Så när jag vaknade i morse tog jag en kopp kaffe och gick ut för att inspektera min mark. Klychigt men inte mindre härligt för det. Det händer så mycket i trägården nu vilket för mig som trädgårdsnovis är väldigt spännande. Vet liksom inte riktigt vad jag ska vänta mig och blir ständigt överraskad av hur häfftig naturen är. I denna trädgården får man dessutom så mycket gratis, planterar mest för att det är skoj, inte för att det egentligen behövs. Här finns.

tulpanerMest iögonfallande är alla tulpaner. De som bodde här innan har planterat ganska grälla färger så som gult och rött vilket jag har lite svårt för. Men tulpaner är ändå tulpaner och jag tror det kommer dyka upp några orange så småningom.

parlhyacintDet finns fortfarande galet mycket pärlhyacinter. Tur då de är en av mina favoriter på våren.

De första förgätmigej har dykt upp. Snart kommer hela trädgården vara översvämmand.

jordgubbsplantorMest nyfiken var jag nog på plantorna i växthuset. Och visst hade det hänt saker! Både luktärt, gurkört och basilikan tittar fram. Och jordgubbsplantorna som jag tog som skott i höstas växer så det knakar. Kanske har lite gröna fingrar trots allt. Eller iallafall ljusgröna…

Naturligtvis plockade jag in några blommor och titta så fin den stora pluttavasen blev med lite tulpaner.

Nu blir det frukost innan jag ska plantera potatis och dahlior samt sätta om mina tomatplantor från stan. Fin första maj på er!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply