På tur

Konstjakt

1 april, 2018

Ingen påsk utan en sväng på Österlen. Det här året var det jag, Adam, mamma och pappa som fräste ut över de skånska slätterna i jakt på det bästa årets konstrunda hade att erbjuda. Eftersom 50% av sällskapet (jag & pappa) är väldigt loppisintresserade så började vi med ett stopp på Gröna Ladan i Löderup, där jag hittade en zinkbalja och pappa två pyttesmå glasvaser. Gröna Ladan är ett hett tips för den som vill fynda fina trädgårdsdetaljer, men försök åka dit innan turistsäongen börjar på allvar.

karl-fredrik-eklaholm-hyacintEfter ytterligare några kilometer hamnade vi här, i en av Österlens finaste inredningsbutiker, Karl Fredrik på Eklaholm. 

karl-fredrik-eklaholm-hyacintHar snöat en hel del de senaste dagarna men tycker ändå man fick vårkänslor när man möttes av alla påskblommor och fina arrangemang. Inte minst de utspridda hyacinterna gjorde sitt.

karl-fredrik-eklaholm-butikJa ni ser, butiken är fylld med fina saker och jag fick hålla hårt i den tunna frilansplånboken.

karl-fredrik-eklaholm-ladanMitt favoritrum är den stora ladan där Edith Piaf skrålar på högsta volym. Nästan som att vara på antikmarknad i Paris. Och ser ni ballongerna i fönstret? Det var här jag köpte mina förra året.

carl-gustafssonVi hann med Jansro samt lunch på Skillinge teater innan vi hamnade på dagens slutdestination, Fabriken i Bästekille. Den här påsken har Galleri Final en samlingsutställning med över 30 konstnärer, bland annat Lennart Nilsson och Kjell Engman. Så värt ett besök! (Vilket alla verkar tycka för där var galet mycket folk). Min favorit blev den här målningen av Carl Gustafsson, älskar färgerna.

sven-ake-ekbergMamma och pappa slog till på den här lilla mannen, Disponenten av Sven-Åke Ekberg. Gillar dom pyttesmå glasögonen och hans lilla portfölj. Efter att ha firat inköpet med kaffe och kaka puttrade vi hemåt mot Ystad, härlig dag trots det lite för vita påskvädret.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply