Loppis och auktioner

Pluttaglas, Gröna Anna och Heja Sverige!

23 april, 2018

Startade veckan med ett besök på Loppis Lounge på Djäknegatan med Carin. Har ni varit där? Himla smart koncept! Man hyr en hylla i butiken i ett antal veckor, ställer upp sin saker och sen sköter butiken själva försäljningen. Oj vad mycket fint där finns, hett tips!

pluttaglas-johansforsSå självklart gick jag inte därifrån tomhänt, snarare tvärtom. Första fyndet (för mig, ordet fynd är ju lite vad man själv väljer att det ska vara) blev de här två vaserna, i pluttaglas. På lappen står det att de eventuellt är från Johansfors glasbruk men där finns inga stämplar, någon som vet? Väldigt vackra iallafall, färgerna känns perfekta för Liljegången!

gröna-annaSedan hittade jag en liten skål med handtag från servisen Gröna Anna av Rörstrand. Servisen har egentligen sitt ursprung i Göteborgs porslinsfabrik men 1914 tog Rörstrand över tillverkningen. Min gammelmormor Elise och morfar Anton hade hela servisen och den symboliserar så mycket fina minnen för mig. Perfekt att plocka bär i till sommarens frukostar.

salt-peppar-stig-lindbergSen till dagens absoluta favoriter. Salt och pepparströare av Stig Lindberg (tror jag) med dekor av Margareta Hennix. ”Heja Sverige friskt humör!” känns lämpligt i stundande vm-tider. Söta, visst?!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply