Inspiratörer

Nässeltanten

26 mars, 2018

nässlaIgår när jag och Elvis var ute i slottsparken träffade vi en Nässeltant. Det är i alla fall vad jag kallar henne nu, frågade aldrig efter hennes namn tyvärr. Hur som helst så gick hon och sparkade undan grus vid buskarna och jag kunde inte låta bli att kika vad hon höll på med. Hon såg ju det förstås och utbrast ”Herregud, det här var inte lätt! Knappt en endaste nässla i hela Malmö!”. Hon skulle nämligen laga nässelsoppa, en påsktradition.

Och som hon hyllade denna växt! Bra för håret, god i soppa, bra växtgödning – you name it! Sånt här gillar jag. Gulliga människor (gärna äldre), historier, att dela med sig av bra saker.

Tänker också att det är viktigt att lyssna på äldre människor, även om det går lite långsamt ibland och man inte riktigt har tid. Både för deras och sin egen skull. Nässeltanten hade så mycket bra att säga och det kunde jag ju inte veta innan. Minns att Fredrik Wikingssons tog upp det här i sitt sommarprat för några år sedan, ett av mina favoriter faktiskt.

Det bästa är att jag tror att det finns nässlor i kolonin. Minns att Adam förfasade sig över dem i somras, att jag inte hade dragit upp dem. Andra bullar blir det i år, mitt hår kommer vara superglansigt och alla bjuds på nässelsoppa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply