Tankar

Nej, jag är inte ensam

24 juni, 2018

I veckan träffade jag en gammal bekants pappa när jag och Elvis var ute och gick. Efter att förhört oss om hur alla mådde frågade han om jag levde ensam. På ett ganska klumpigt sätt ville han nog fråga om jag hade en egen familj men det är ett ganska trist ord att kalla någon som är singel. Jag förstod ju vad han menade så jag svarade ja.

Men det är ju inte sant. Jag lever inte alls ensam, snarare tvärtom. Jag träffar mamma, pappa och mina syskon hela tiden och jag har en fantastisk bukett av fina vänner som bara växer och växer, det är om inte annat årets midsommar ett bevis på. För bara ett år sedan kände jag inte hälften av gästerna och nu satt de på min veranda i midsommarnatten och drack vin som de aldrig gjort annat.

Dagen började med att jag grävde upp detta guld ur potatislandet. Ganska bra skörd om jag får säga det själv. Sen blev det som vanligt stressigt, fattar inte hur jag lyckas.

Men hann nästan allt till klockan tolv då bland annat den här godingen och hennes familj dök upp.

I stressen på morgonen hade jag gjort den traditionsenliga jordgubbstårtan som avnjöts med kaffe och punch.

Malin och Filip, nya vänner som känns som gamla.

Det blev en sådan härlig dag. Lekar, kransbindning, promenad och musikquiz. Varvat med återhämtning. Precis som midsommar ska vara. Det fina vädret var klart ett plus.

Och på tal om nya vänner, det här är Stella. Vi har varit vänner sedan hon föddes för lite mer än ett år sedan. Vilken lycka det är med alla små människor som knatar in i ens liv. Så sent som förra veckan kom det en ny i gänget. Välkommen Hedda!

Martin och Viktor. Kul att det ser ut som att Viktor häller upp ölen i en skål. Jag lovar att han drack ur glas.

Dagen slutade här. Sommarkvällar, tänk att det finns så många kvar innan det är dags för höst.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nathalie 24 juni, 2018 at 20:22

    Jag, Noah och Jonas är blommor i din bukett ❤️

    • Reply Matilda 24 juni, 2018 at 21:03

      mmm tre rosor <3

    Leave a Reply