Trädgården

Nu har vi det bra

15 april, 2018

Vet inte hur många gånger jag tänkt så de senaste dagarna på Liljegången men man kan nog heller inte tänka det för mycket.

Den mesta tiden har spenderats så här. Med mina näsa och Elvis nos i rabatterna. Det finns som jag skrev extremt mycket ogräs här just nu, ett arv från de gamla ägarna och min tidsbrist förra sommaren. Men nu jäklar.

Finns något meditativt i att röja och riva upp. Kroppen får arbeta och hjärnan vila. Och så får man upptäcka det fina i det lilla. Som den här blommans frisyr.

Det blir såklart en hel del pauser. Ni som följer mig på Instagram såg den här bilden i fredags. Vilken kväll! Först när solen gått ner vid 20.00 gick vi in i stugan för att somna nästan genast. Frisk luft, världens bästa sömnpiller. Kolla soldyrkaren till höger.

På lördagen åkte jag och Adam till tippen med allt jag rivit upp. Egentligen hade man ju velat elda upp det, älskar elda, men det får man inte på koloninområdet. Kanske ganska förståeligt egentligen, stugorna ligger ju väldigt nära varandra. Efter blev det grillpremiär med korv och bröd, den enda ”människomaten” Elvis får äta så han var minst sagt överlycklig. Mamma och pappa hade med sig en Budapesttårta och vi passade på att fira Adams födelsedag med lite tårta och kaffe. Flaggan har jag gjort i slöjden. Håller än.

Fick fina penseer av mamma som jag genast planterade. Satte även en kruka med gurkört i växthuset och några krukor basilika och luktärter som får förgro inne i stugan.

Äntligen är våren här! Nu har vi det bra.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hej måndag! • Midis 16 april, 2018 at 08:12

    […] till huset och fira Algots födelsedag som är veckan därpå. Längtade lite extra efter läst om Matildas härliga helg. Hoppas att det blir såhär + födelsedag […]

  • Reply Recept på bananpannkaka med hemmagjord sylt från Liljegången 17 april, 2018 at 20:53

    […] enligt mig själv det perfekta mellanmålet för trädgårdsjobbare i helgen, nämligen bananpannkaka. Snabbt och enkelt, två egenskaper jag värdesätter enormt när […]

  • Leave a Reply