Växthus

Nygammalt växthus

20 maj, 2018

Igår tog jag äntligen tag i växhuset. Hade egentligen ingen ork alls men tänkte samtidigt att det kunde vara bra med ett litet projekt. Något att dyka in i som låter hjärnan vila.

Började med att tvätta rutorna med såpa lite lagom noga, ganska tråkigt men ack så nödvändigt. Nästa år får jag nog ta av alla rutor och köra storstädning men detta får duga sålänge.

Redan i höstas fixade Adam golvet. Så här såg växthuset ut då förresten. Innan allt fix och det nya golvet. Och med en vindruvsbuske som ballat ur.

Och så här fint är golvet nu. Lyxigt med en så duktig lillebror.

Och tomatplantorna? Japp, de har jag sått helt själv. Fick ordentlig fart efter nässelgödningen, så bra och billigt tips! Man bara river nässlor i lite vatten och låter det står några dagar. Sen spär man ut det med vatten och häller över plantorna.

Ett av mina bästa auktionsfynd ever är rottingmöblemanget som jag köpte förra sommaren. Som gjort för växthuset! Och kuddarna köpte jag på Sjöbo IF:s loppis tidigare på dagen. Bakom hänger Liljegångens vita, nu något friserad.

Även rottingbrickan köpte jag på loppisen, och keramikvasen bakom. I taket hänger två solcellslampor från Ikea, ville egentligen ha runda men avlånga funkar oväntat bra också.

Rotting, tomatplanta och kvällsol.

I ena hörnan har vi låtit myntan (som fanns lite överallt i växthuset) vara kvar. Perfekt i saft och drinkar, bara att plocka.

Inte så illa för ett gammalt skrangligt växthus, eller hur? Och nästa bara gamla grejer, både fint och billigt.

1 Comment

  • Reply Sommarens första rabarbersaft från ett väldigt enkelt recept 24 maj, 2018 at 13:04

    […] skedde sedan som sagt i det ”nyrenoverade” växhuset. Tryckte ner lite mynta, både för smaken men framförallt för […]

  • Leave a Reply