Mitt jobb

Att vara trygg när det står still

23 mars, 2018

De senaste veckorna har varit lite upp och ner, det känns som allt har hänt och samtidigt ingenting. Har svårt att vänja mig vid kurvorna i företaget. Så fort det står stilla (eller ännu värre, går neråt) tappar jag fart, blir orolig. Fast jag innerst inne vet att det alltid vänder.

foxes-matilda-svensson

Denna veckan började dock fantastiskt med att en stor Instagram influencer, Inkandlise skrev om mina illustrationer på Instagram:

”I’m so happy to be able to shed a bit of light on the brilliant swedish watercolor artist ? @matildasvenssoncom ?. She’s amazingly brilliant and has a beautiful style of her own. Have you seen how she works colors, light, shapes and layers? I mean, how can someone make something so lively and dreamy at the same time? You know that I’m a bnw kinda gal but seriously, Matilda’s colors make my heart flutter. You kick so much ass, Matilda! Thank you for making the world look better.”

En följd av detta blev en drös nya följare och galet fina kommentarer. Himla välbehövligt just nu. Kan tyckas ytligt i mångas ögon, det här med följare och kommentarer på sociala medier men för mitt företag har det betytt enormt mycket. Där har jag fått hjälp med att välja vilka illustrationer jag ska trycka upp som print, lärt känna andra frilansare och fått välbehövligt pepp i tuffa tider. Dessutom är Instagram idag min andra största försäljningskanal efter direkttrafik till hemsidan.

Hur som helst så gjorde det fina inlägget och efterföljande kommentarer att jag fick lite eld i baken och började skissa på en ny produkt. Lite utanför min ”Comfort Zone” men väldigt spännande.

Ett annat bra sätt att få eld i baken är lyssna på andra småföretagare och hur de har lyckats. För några veckor sedan bokade jag och Christin biljetter till en föreläsning med Krickelin i Varberg. Har läst Krickelins blogg i flera år och tycker det är intressant att följa hur hon och Miranda har bygger upp sitt företag FGL.

Riktigt skönt att den föreläsningen inträffade just denna veckan så igår vid lunch tog vi tåget till Varberg för 24 timmar av skratt, vin, föreläsning och lyxboende på Varbergs Kusthotell.

Tyvärr bjöd inte Varberg på någon sol alls så tur för mig att jag hade med mig Christin som är en färgbomb både i personlighet och outfits.

Efter incheckning och en något konstig bussfärd till ett industriområde hamnade vi i den här fina lokalen. Gud vad avundsjuk man blir, tänk att ha sin egen lokal!

Temat på föreläsningen var Hållbara relationer och förutom Krickelin pratade även Emma Gunnarsson om olika personlighetstyper och hur man hanterar dem. Tänk boken Omgiven av idioter. Vi fick välja vars tre kort med egenskaper. Två som passade in på oss och en som absolut inte gjorde det. Inte helt oväntat visade det sig att jag var röd (snabba beslut, tävlingsinriktad och dåligt tålamod) och gul (kreativ och rörig). Jag var inte blå, alltså ordningsam. Fniss.

Nu är vi på väg hem igen och fast vi bara varit bort 24 timmar så känns det mycket längre. Väldigt nyttigt att byta miljö lite då och då, om så bara för ett dygn. Känner mig laddad att ta tag i det nya projektet men framförallt på en helg i Liljegången.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Varberg, FGL store och Kusthotellet • Midis 27 mars, 2018 at 20:06

    […] så en på mig! Som jag snodde hutlöst från Matildas fina blogg aka Liljegången. Som handlar om livet på en koloni, egenföretagare och annat najs. Tycker Matilda har en så fin […]

  • Leave a Reply