Paris

Paris, je t’aime

10 juni, 2018

Hur många har inte använt den rubriken? Men den stämmer ju så jäkla bra, för varje resa så älskar jag bara mer.

I onsdagskväll åkte jag och Anna, som jobbar som redaktör på Antik & Auktion, till Paris. Vi gjorde lite olika jobb för tidningen där hon skrev och jag fotade. Utmanande men framförallt väldigt roligt. Anna har bott i Paris tidigare och pratar flytande franska vilket gör mig grön av avundsjuka. Dessutom kan hon ju verkligen staden och visade mig lite nya smultronställen.

Som det superfina cafeet som ligger i anslutning till den stora moskén i det 5:e arrondismentet. Vi smet in en varm förmiddag och tog vars en Thé á la Menthe (myntate). Perfekt ställe när man vill hämta andan från stadens ljud och ladda upp med lite socker.

Ja, herre jisses vilket sött te! Men gott. Så gott att jag vill köpa lite fina teglas och servera det i kolonin, det växer ju som sagt en hel del mynta här.

En annan ny favorit ligger precis brevid, nämligen naturhistoriska museet och den vackra parken Jardin des Plantes som är Paris botaniska trädgård. Tyvärr hann vi inte gå in i museet men vi passerade genom parken och hit måste jag igen.

Annars var Paris som sagt lika fantastiskt som vanligt. Kan inte se mig mätt och uppleva nog. Och nu vet jag vad jag ska tatuera tror jag, om jag vågar det vill säga.

No Comments

Leave a Reply