DIY

Rabarbersaften

3 oktober, 2017

rabarbersaft-1

Sedan jag upptäckte att det fanns rabarber på kolonin har jag tänkt att jag skulle göra rabarbersaft. Ska jag vara helt ärlig lockar det mer att göra etiketten till saftflaskorna än själva saften, men saften känns lite som ett måste för helheten.

Så en dag tidigt i somras, mellan fjärde och femte strykningen av bastun a.k.a. sovrummet (mer om detta senare), klippte jag och Thilde ett gäng rabarberstjälkar och satte igång.  Vi följde Leilas recept hyfsat väl och när jag läst receptet en andra gång och förstod att saften skulle spädas med vatten smakade den riktigt bra.

Flaskorna hade jag fyndat på Sjöbo IF´s loppis bara någon vecka tidigare för en tia styck, tyvärr hade jag varken lim eller band att sätta fast etiketterna med men hittade tillslut lite ståltråd. Funkar det med. Tycker aldrig texten blir snygg på sådana här små lappar så jag målade bara en rabarberstjälk istället. Förstår man inte innehållet genom bilden förtjänar man ändå ingen saft.

rabarbersaft-2

Ser faktiskt framemot nästa års tillverkning. Syrensaften trendade ju stort i somras och jag är sugen på att prova. Jag har några syrenbuskar på kolonin och etiketterna känns väldigt lockande…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply