DIY

Ett enkelt sätt att klä om gamla stolar

8 april, 2018

Hade en del projekt förra helgen som jag ville bli färdig med innan trädgårdssäsongen börjar på allvar. Ett av dem var att klä om de gamla stolarna som pappa köpte till mig på loppis för ett år sedan. Hittade ju det här fina tyget för några veckor sedan så nu var det bara att köra.

gammal loppisstolSå här såg dynorna ut innan. Helt okej om än lite skitiga på sina ställen.

klä om gammal stolsdynaHar man stolar med lös dyna (som jag) är det här ett ganska enkelt projekt. Man lägger bara dynan upp och ner på tyget och klipper/river ut en bit med bra marginaler. Efter att ha konsulterat pappa bestämde jag mig för att inte lägga ner tid på att ta bort det gamla tyget, man vet ju aldrig riktigt hur det ser ut där under. Det nya tyget är dessutom så tjockt att man inte ser det gamla mönstret igenom.

Jag klär om stolSedan är det dags att häfta. Det går åt en del klammrar och man vill inte snåla. Jag köpte min häftpistol plus extra häftklammrar på Stoff och stil, kostar typ 100 kr. Kan vara bra att lägga lite tyngd på häftpistolen när man skjuter så att klammern verkligen går ner i träet. Missar man någon, som jag gjorde, kan man slå ner det sista med hammare.häftpistolNär man häftat runt hela sitsen och vikt in kanterna snyggt (viktigt!) kan man frisera lite, alltså klippa bort överflödigt tyg som annars kommer göra dynan ojämn att sitta på.

omklädd stolFärdigt! Såklart är det här inte hur en tapetserare skulle ha gjort men det funkade fint för mig och mina hundrakronorsstolar. Tills jag vill byta mönster nästa gång.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply