Odla

Äntligen!

15 mars, 2020

– Nu kan man väl säga att kolonisäsongen är invigd, sa jag till min granne Thorsten sekunderna efter jag vridit på vattnet med hjälp av hans ”öppnare”. Jo, det höll han med om. Även om han såg lite skeptisk ut när jag berättade att jag skulle sova här i natt.

fika ute
Och vilken härlig dag att öppna kolonin på! Solen sken, det var nästan vindstilla och våren hängde i luften. Årets första kaffe avnjöts i lä på uteplatsen på en fårfäll, de obligatoriska buketterna plockades in (mest knoppande kvistar) och varmvattenberedaren kördes igång.

plantera om pelargoner
Lite senare på eftermiddagen anlände Thilde för att hjälpa mig plantera. Först ut var pelargonerna som fick sig lite ny jord och (väldigt tunn) frisyr. Passade även på att plantera sticklingarna som jag klippt bort.

thilde skriver
Sen gick vi över till fröerna. Först ut i år blev tre olika sorters tomater, luktärter, vitt doftnattljus och solrosor. Spännande att se vitt doftnattljus, har aldrig planterat det förut men sägs lukta gott och det gillar jag! Sen fick vi ner både en dahliaknöl och en chokladblomman jag köpte förra helgen på Outside Living i Malmö.

plantera solrosfrö
Finaste solrosskylt jag sett. Nu håller vi tummarna.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply